Het inzamelen

Door het inzamelen van lege cartridges en mobiele telefoons werken wij aan een beter milieu. De materialen van de lege cartridges en mobiele telefoons worden hergebruikt. Dit is veel minder milieu belastend dan het opnieuw winnen van de grondstoffen.

Behalve dat het inzamelen goed is voor het milieu, levert het ook geld op. Vergoedingen hiervan kunt u vinden onder "mobiele telefoons" of "lege cartridges". Dit zijn altijd de actuele vergoedingen. Voor hervulde of beschadigde cartridges kunnen wij helaas geen vergoeding uitkeren.

Voor het inzamelen van lege cartridges en oude mobiele telefoons hebben wij speciale inzameldozen. Deze kunt u opvragen via de telefoon, e-mail of het contactformulier op de website. Ook beschikken wij over promotie materiaal om u te helpen met het inzamelen.

Geen verzendkosten

Het is verstandig om de oude mobiele telefoons in een plastic zakje te doen. Zo kan er geen inkt van de lege cartridges op de telefoons lekken.

Voor het versturen van een doos met lege cartridges en mobiele telefoons hoeft u geen verzendkosten te betalen. Er zijn een aantal dingen waarop gelet moet worden bij het inpakken en opsturen van de dozen.

Als het om 1 doos gaat kunt u bij ons naar ons gratis antwoordnummer informeren.

Bewaar alstublieft het afleveringsbewijs goed. Hierop staat een belangrijke code. Als u bijvoorbeeld bent vergeten uw adresgegevens bij te sluiten, kunt u contact met ons opnemen. Door middel van de code kunnen wij dan uw zending achterhalen.

Meerdere dozen

Heeft u 2 of meer dozen: Neemt u dan contact met ons op via het contactformulier of stuur ons een e-mail met hierin uw N.A.W.-gegevens, het aantal dozen dat u wilt laten ophalen en de datum waarop de doos/dozen kunnen worden opgehaald. (U kunt helaas geen dagdeel opgeven.) Houd u er rekening mee dat er op de afhaaldatum iemand aanwezig moet zijn om de doos/dozen te overhandigen aan de chauffeur van DHL.

Belangrijke punten

  • De lege cartridges en mobiele telefoons kunnen in iedere willekeurige stevige doos worden geplaatst.
  • Het is belangrijk dat de lege cartridges en mobiele telefoons niet kunnen verschuiven. Zo voorkomt u beschadiging tijdens het transport.
  • Om lekkende cartridges kunt u een plastic tasje doen, om beschadiging/vervuiling van de doos of overige cartridges en mobiele telefoons te voorkomen.
  • De doos mag maximaal 30 kilo wegen.
  • Als u meerdere dozen gebruikt, is het handig de dozen aan de buitenkant te nummeren, zoals: 1 van 3, 2 van 3, 3 van 3.
  • Wilt u in iedere doos een briefje met daarop uw naam, adres, woonplaats, bank- of gironummer, emailadres en telefoonnummer doen. Dit om fouten tijdens transport te voorkomen.
  • Zorg ervoor dat de pincode van de telefoons is verwijderd.